Menu Filter

IDC Smaak

IDC Smaak

Violierenweg 1, 2665 MV Bleiswijk

Contactpersoon: Eric Poot (Wageningen UR Glastuinbouw)
E-mail: eric.poot@wur.nl

EU-1 GHC-3
Wageningen UR logo

IDC Smaak is een platform voor innovatie in smaak en gezondheid van groenten en fruit. Dit platform wordt getrokken vanuit het Smaakteam Bleiswijk van Wageningen UR Glastuinbouw. Smaakteam Bleiswijk is een BtB dienstverlener in smaakonderzoek voor alle spelers in de groenteketen.

In het IDC Smaak werken onderzoek, veredeling, teelt, handel,retail en andere betrokkenen nauw samen om de smaak van verse groenten en fruit te promoten en te verbeteren.

Doel

Het doel van het IDC Smaak is het overdragen van kennis rond smaak, gezondheid en meerwaardecreatie van verse groenten en fruit. Hiervoor worden innovaties op het gebied van meerwaarde bij verse groenten gedemonstreerd en doorontwikkeld.

Denk hierbij aan innovaties om de smaak te verbeteren, de gehaltes aan gezonde inhoudsstoffen te verhogen, en aan concepten om deze meerwaarde in de markt te verzilveren. IDC Smaak gaat rond deze thema’s ook workshops, demo’s en andere meetings organiseren.

In 2014 wordt een testopstelling voor de teelt van smaakvolle aardbeien met hoge gehaltes gezonde inhoudsstoffen gedemonstreerd. Er worden verschillende rassen bij speciale belichting geteeld. De effecten op smaak en gezonde inhoudstoffen worden getoond.